Google Workspace Sync for Microsoft Outlook

Gemaakt door Renzo Koning, Gewijzigd op Wed, 01 Nov 2023 om 03:59 PM op Rick Steenbergen

Google Workspace Sync for Microsoft Outlook.

Als u een Google-account heeft gekregen via het werk, school of een andere groep, kunt u Google Workspace Sync for Microsoft Outlook (GWSMO) gebruiken om uw account te synchroniseren met Outlook. U krijgt dan toegang tot de gesynchroniseerde gegevens (Gmail en andere Google Workspace-producten, zoals Google Drive) in Outlook op elk apparaat waarop u uw Google-account gebruikt.

Hoe worden mijn gegevens gesynchroniseerd?

Uw beheerder voert eerst enkele installatiestappen uit. Daarna installeert u GWSMO op uw computer en begint u met de synchronisatie van gegevens.

U kunt de gesynchroniseerde gegevens openen via Outlook op elk apparaat waarop u uw Google-account gebruikt. U opent Outlook op dezelfde manier als altijd en beheert daar het grootste deel van uw gegevens.

Als u Outlook niet meer wilt gebruiken en u uw gegevens wilt verplaatsen van Outlook naar uw Google-account, kunt u het product Google Workspace Migration for Microsoft Outlook (GWMMO) gebruiken.

Stap 1: Zet slimme functies en personalisatie aan (optioneel)

Als uw beheerder dit toestaat, bepaalt u of slimme functies in Gmail en Google Chat en Meet en personalisatiefuncties in andere Google-producten gegevens uit Gmail, Chat en Meet kunnen gebruiken. Voor bepaalde functies, zoals automatisch sorteren in Gmail, moeten slimme functies en personalisatie zijn ingeschakeld voordat u gegevens migreert. Meer informatie over slimme functies en personalisatie aan- of uitzetten.

Stap 2: GWSMO installeren en instellen

U moet eerst GWSMO installeren en inloggen op uw Google-account. Vervolgens kunt u uw gegevens vanuit een bestaand Outlook-profiel (of een PST-bestand met gegevens die zijn geƫxporteerd uit Outlook) importeren naar uw Google-account.

Zie GWSMO downloaden en installeren voor meer informatie.

Stap 3: Uw standaardprofiel instellen in Outlook

Outlook kan uw Google Workspace-profiel automatisch openen. Hierdoor is GWSMO makkelijker te gebruiken.

Zie Standaardprofiel voor Google maken voor meer informatie.

Stap 4: Begrijpen wat er wordt gesynchroniseerd

E-mails, agenda-afspraken en contacten worden regelmatig gesynchroniseerd tussen Google Workspace en Outlook. Bepaalde andere soorten gegevens worden niet gesynchroniseerd of hebben een andere indeling in bepaalde Google Workspace-producten, zoals Gmail.

Bekijk Wat wordt gemigreerd? voor meer informatie.

Stap 5: Bekijken wat er anders is als u GWSMO gebruikt

Sommige functies in Outlook zijn niet beschikbaar of werken mogelijk niet zoals verwacht als u Outlook gebruikt met GWSMO. Ga voor meer informatie naar:

Aan de slag met Outlook Mail

Aan de slag met Outlook Agenda

Contacten beheren met Outlook

Synchroniseren met Outlook Notities

Lijsten beheren met Outlook Taken

Stap 6: De webinterface van Google Workspace bekijken

Bekijk de verschillen als u uw Google-account opent in Outlook in plaats van in de Google Workspace-webinterface. U kunt ook informatie bekijken over wat u moet instellen als u de Google Workspace-webinterface wilt gebruiken.

Sommige Google Workspace-functies werken hetzelfde als die in Outlook, andere functies bevatten enkele verschillen. Bekijk de artikelen hieronder voor informatie over wanneer u beter Outlook kunt gebruiken.

Verschillen tussen Gmail en Outlook Mail

Verschillen tussen Google Agenda en Outlook Agenda

Outlook-contacten synchroniseren met Google Workspace

Outlook-notities synchroniseren met Google Drive

Outlook-taken synchroniseren met Google Tasks

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.

Alle informatie op deze pagina kunt u terug vinden via de volgende link:

https://support.google.com/a/users/answer/171710?hl=nl